Karakola şikayet verdikten sonra ne olur?
Polise şikayette bulunulduktan sonra, polis şikayeti inceleyecek ve delil toplayacaktır. Suçlanan kişi delil vermek üzere çağrılabilir. Delil toplama ve soruşturma süreci devam edecektir. Şikayet ciddi ise, savcı dosyayı inceleyebilir ve cezai işlem başlatmaya karar verebilir.
Suç duyurusundan kaç gün sonra dava açılır?
Polise ifade verdikten sonra kaç gün içinde dava açılır? Şüpheli ifade verdikten sonra, kendisine karşı dava açma zorunluluğu yoktur. Ancak, ifadeden sonra savcı şüphelinin suç işlediğine ikna olursa, ortalama 3 ila 6 ay içinde dava açar ve dava açar.
Suç duyurusunda bulunduktan sonra nasıl takip ederim?
Vatandaş Portalı Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına sahip tüm vatandaşlarımız; adli, idari yargı ve kolluk kuvvetlerinde müdahil oldukları dosyaları, Vatandaş Portalı’na giriş yaparak (e-devlet şifrenizle) takip edebilirler.
Şikayetçi olduktan sonra ne olur?
Mağdurun suç duyurusunda bulunmasının ardından soruşturma süreci başlar. Bu süreçte taraflar dinlenir, deliller toplanır ve gerekirse tanıklar dinlenir. Bu durumda İzmir’deki en iyi avukatla iletişime geçerek soruşturmayı yakından takip etmek mümkündür. Soruşturmanın ne kadar süreceği tamamen bireysel davaya bağlıdır.
Şikayetten kaç gün sonra soruşturma açılır?
İtiraz süresi: İtiraz süreniz 6 aydır. Buna göre yetkili kişi, soruşturması ve kovuşturması rapora bağlı olan suçu 6 ay içinde bildirmezse, soruşturma veya kovuşturma yapılamaz.
Emniyette ifade verdim sonra ne olacak?
Cumhuriyet Başsavcılığına İfade Verdikten Sonra Yapılacak İşlem Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelinin ifadesini aldıktan sonra, kişi hakkında yakalama kararı çıkarılması veya serbest bırakılmasına karar vererek adli kontrol uygulanmasına karar verirse, şüpheliyi Frieden Ceza Mahkemesine sevk eder.
Karakol şikayetini nereden takip edebilirim?
E-Devlet Kapısı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu.
Savcılık ne kadar sürede ifadeye çağırır?
Kişinin zorla getirilmesine karar verilmesi halinde savcının ifade vermeye çağrılması için süre 24 saattir. Kişinin bu süre içerisinde hazır bulunması zorunludur.
Şikayetçi olunca dava açılır mı?
Kovuşturulması ihbara bağlı olan suçlardan dolayı şikâyet hakkına sahip olan kişinin şikâyeti üzerine Cumhuriyet savcısı bizzat soruşturmayı yapıp delilleri toplamak zorundadır; suçun kovuşturulması ihbara bağlı değilse ve yeterli şüphe sebepleri varsa ceza mahkemesine şikâyette bulunmak zorundadır.
Suç duyurusu e-devlette çıkar mı?
Ceza şikayeti yapıldıktan sonra başlatılan ceza soruşturmaları GİZLİDİR. Gizlilik nedeniyle ceza şikayetleri yani soruşturma dosyaları dava dosyalarında olduğu gibi e-devlette görüntülenemez.
Birinin beni şikayet ettiğini nasıl anlarım?
Hakkınızda bir soruşturma yürütülüp yürütülmediğini sorumlu savcılıktan öğrenebilirsiniz. Alternatif olarak, tanık olarak çağrıldığınızda veya size bildirim yapıldığında soruşturma hakkında bilgilendirilebilirsiniz. İşlemleri bir avukat yardımıyla yürütmenizin sizin için yararlı olacağına inanıyoruz.
Rahatsız eden birini savcılığa verince ne olur?
Soruşturma başlatma: Cumhuriyet savcısı delilleri inceleyerek soruşturma başlatabilir. Cezai işlem: Soruşturma sonucunda suçlu kişiye karşı cezai işlem başlatılabilir. Koruma kararı: Cumhuriyet savcısı suçlu kişiye sizinle iletişime geçmesini yasaklayan bir koruma kararı çıkarabilir.
Biri hakkında şikayetçi olunca ne olur?
Şikâyetçi, kendisine karşı işlenen suçtan dolayı şikâyette bulunması hâlinde, hakkında şikâyette bulunulması veya Cumhuriyet savcılığının resen soruşturma yürütmesi fark etmeksizin, davaya katılma (iş birliği) hakkına da sahiptir (CMK m. 237). Şikâyetçi, davaya katılma isteğini sözlü veya yazılı olarak ceza mahkemesine bildirebilir.
Karakolda ifade verirken nelere dikkat edilmeli?
Şüpheli ve sanığın tanıklığı özgür iradelerine dayanmalıdır. Kötü muamele, işkence, uyuşturucu, yorgunluk, aldatma, zorlama veya tehdit veya belirli araçların kullanımı gibi fiziksel veya psikolojik müdahaleler buna engel olamaz. Hiçbir hukuka aykırı avantaj vaat edilemez.
Karakola şikayetten sonraki süreç nedir?
Savcı, ifadenin ardından genellikle kişiyi tutuklama veya adli kontrol için sulh ceza hakimine sevk eder. Daha sonra ceza hakimi, şüphelinin duruşma sırasında tutuklanıp tutuklanmayacağına veya serbest bırakılıp bırakılmayacağına karar verir. Bu duruşmanın tek konusu, kişinin tutuklanmasının gerekli olup olmadığı sorusudur.
Şikayet edildikten kaç gün sonra ifadeye çağrılır?
Kişinin zorla getirilmesine karar verilmesi halinde savcının ifade vermeye çağrılması için süre 24 saattir. Kişinin bu süre içerisinde hazır bulunması zorunludur.
Polise şikayet edildiğimi nasıl anlarım?
Polise bildirildiğimi nasıl anlarım? Şehrinizin adliyesine veya şikayette bulunulduğunu düşündüğünüz yere gidebilir, “Citizen’s Request to the Public Prosecutor’s Office” tezgahına gidebilir ve sizin ve kimliğinizin bulunduğu Cumhuriyet Savcılığı dosyalarına bakabilirsiniz.
Karakolda ifade ne kadar sürer?
Herhangi bir polis karakolunda veya jandarmada 1 saat sürebilecek bir ifade, uyuşturucu veya organize suç gibi şubelerde 12 saat sürebiliyor.
Şikayet kaç ayda sonuçlanır?
İdare, itiraz talebi hakkında 10 gün içinde karar vermeli ve başvuru sahibine ve diğer isteklilere bildirmelidir. Başvuru sahibi ayrıca kararın kendisine bildirildiği tarihten itibaren 10 gün içinde kuruma karşı şikayette bulunmalıdır.